Welkom in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is een stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, is de hoofdstad van het Land van Waas en telt bijna 76.000 inwoners, die Sint-Niklazenaars worden genoemd.

Onze troeven

Eén van de grootste troeven van Sint-Niklaas is haar centrale ligging tussen Antwerpen en Gent en vlakbij Mechelen en Brussel. De stad is hierdoor gemakkelijk bereikbaar voor bezoekers en ondernemers,  via de E17, de N16 en de N70. 

Sint-Niklaas is een dynamische stad. De stad heeft een ruim onderwijsaanbod en sterk uitgebouwde medische dienstverlening.  De stad heeft heel wat te bieden op het vlak van musea, monumenten en architectuur. Met de winkelstraat,  de Salons, een concertzaal, drie horecapleinen, 4 centrumparkings en een groot cinemacomplex  herbergt Sint-Niklaas op een strook van 700m tussen de Grote Markt en het Stationsplein tal van belevingsfaciliteiten. Dit samenspel onderscheidt ons van omliggende gemeenten en steden.

Bovenal is Sint-Niklaas bekend om haar marktplein, het grootste marktplein van België. De Grote Markt is dan ook, gedurende minstens 200 dagen per jaar, dé locatie bij uitstek voor evenementen en tal van activiteiten, waaronder ook de donderdagse markt.

De Vredefeesten

Het jaarlijkse hoogtepunt op de Grote Markt zijn de Vredefeesten, een driedaags evenement dat Sint-Niklaas als ballonstad in de kijker zet: honderden ballonnen in alle vormen en soorten stijgen op van uit het hartje van de stad. Een spektakel voor jong en oud, aangevuld met een gevarieerd programma van randanimatie, sport, handel en muziek. Volg de evenementen op het marktplein live via de webcam.

Naast ballonstad is Sint-Niklaas ook ‘Stad van de Sint’. Jaarlijks doet de Heilige Man zijn intrede in zijn thuisstad, waar hij meer dan drie weken verblijft in ‘Het Huis van de Sint’ . Kinderen van over heel Vlaanderen laten hun verbeelding de vrije loop tijdens een bezoekje met mama of papa, de klas of de jeugdbeweging. De Sint ontmoet de kinderen ook elk jaar in een originele circusvoorstelling ‘Sint in de Piste’.

Uiteraard is Sint-Niklaas gekend omwille van het Waasland Shopping Center, een grootschalig gelijkvloers winkelcentrum aan de stadsrand, waar bezoekers een uitgebreid aanbod aan detailhandelaars en horeca aantreffen. Maar ook het winkelaanbod in de binnenstad loont de moeite: met een gezonde mix aan ketens, gespecialiseerde detailhandelaars, diensten en gezellige horeca vind je voor elk wat wils in de stadskern. Wie bovendien lokaal koopt of verbruikt, wordt door de stad extra beloond via de Oh-kaart

In de Sinterklaasperiode zingt Sint-Niklaas uit volle borst ‘Oh, kom maar eens kijken!’, maar ook de rest van het jaar nodigen wij jou van harte uit onder het motto ‘Oh, kom maar eens ontdekken, proeven, winkelen, beleven,… ‘ Kortom, ‘Oh, kom maar eens genieten!’ .

U bent van harte welkom in onze stad!

Neem zeker ook een kijkje op het YouTube kanaal van Sint-Niklaas. Klik op het icoon hieronder om naar de filmpjes van de Stadstelevisie Sint-Niklaas